22.12.2011

Vasastakerne om Northug, vektsvingninger og juleferie

Adresseavisen meldte nylig at Petter Northug bevisst går opp 5 kilo om sommeren, for så å gå ned igjen til verdenscupstarten. Northug sier strategien er bevisst, og at han har drevet med dette i flere år.

- Jeg blir sterkere og venner muskulaturen til å bære en tyngre kropp enn på vinteren. Det er det som er planen bak det, sa Northug til Adresseavisen.

Ernæringsfysiolog Marianne Strand-Udnæseth forklarer at når langrennsløpere går over til roligere trening etter en intens konkurransesesong, er det flere som får en liten vektøkning. Men når de kommer i gang med mer og hardere trening utover sommeren og høsten, så går de ofte ned igjen de ekstra kiloene de la på seg på forsommeren.

- Vi anbefaler at det ikke blir for store variasjoner, fordi det kan gi ekstra utfordringer, sier Strand-Udnæseth til SkiAktiv.no.

Enkelte av Vasastakerne har kommentert at de bør gå ned noen kilo frem mot skisesongen og de kommende skirennene. Å fjerne mandlene har vært en effektiv slankekur for én av Vasastakernes medlemmer. Selv om det medførte en treningsfri periode på 2-3 uker går det rykter om at O2-opptaket har nådd nye høyder… Så dette blir en oppfordring til oss selv om å holde igjen litt på alle matfristelsene i juleferien.

Vasastakerne ønsker alle en riktig god jul og godt nytt år!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar