18.02.2012

Vasastakerne på plass på Trysil Skimaraton 2012


I dag var det klart for vinterens tredje turrenn med en Vasastaker på start. Med et fulltegnet Trysil Skimaraton og 800 løpere på start var det med en viss spenning jeg fulgte værprognosene på Yr.no gjennom hele uka. Værgudene meldte om til dels store mengder nysnø gjennom hele lørdagen, men det var heldigvis knyttet en viss usikkerhet til disse prognosene.

Trysil Skimaraton er 42 km og går i løyper ved Østby og Ryskdalen hytteområde i Trysil kommune. Start og mål er ved Kjølen hotell i Østby. Det er fellesstart der løperne er inndelt i startled. Trysil Skimaraton er seedingrenn til Vasaloppet og Birken. Rennet inngår også i kretsmesterskap langdistansecup for Hedmark og tiltrekker seg mange unge, lovende løpere.  

Team Xtra personell-rekrutt Stian Remseth Andresen har vunnet rennet de siste to årene og innehar også løyperekorden med tiden 1.56.34.

Team Xtra personell tapetserte pallen i herreklassen. Stian Remseth Andresen tok hjem seieren for tredje år på rad. Anders Mølmen Høst og Christoffer Callesen sørget for full pott for Team Xtra personell. Vinnertiden ble 2.01.39, ca fem minutter svakere enn i fjor.

Værgudene viste seg ikke fra sin beste side. Det kom ganske mye våt nysnø og var tidvis mye vind. Temperaturen lå på minus 1-2 grader. Dette skapte ganske utfordrende smøreforhold. Flere løpere valgte å gå på rubbeski.

For de som gikk på tørrvoks måtte de fleste ned på Rode Multigrade eller Swix VR50/55. Prøvde å gå teknisk på ski og gi litt mer gass de siste to milene. Her var det stort sett staketerreng. Resultatmessig ble det en bra dag. Er fornøyd med tiden 2.56.55 under dagens forhold.

Se fullstendig resultatliste på langrenn.com
Du finner mer informasjon om Trysil Skimaraton her.

Det gjenstår å se hvilken pulje i Vasaloppet og Birken denne tiden holder til. Nå venter avslapping på sofaen og noen rolige skiturer på hytta.

1 kommentar: