04.05.2012

Bevegelse mellom langløpsteamene

Foto: Ski Classics
Flere av langløpsteamene er på jakt etter forsterkninger i stallen foran neste sesong. I midten av april ble det kjent at Kjetil Hagtvedt Dammen og Christoffer Callesen forlater Team Xtra personell og har skrevet kontrakt med Team United Bakeries for neste sesong. Kjetil Hagtvedt Dammen kan vel neppe kalles rekrutt etter denne sesongen. Han har preget flere av Ski Classics-løpene og vil nok muligens få flere egne sjanser på Team United Bakeries. I år har Dammen fungert mer som hjelpeløper for Aukland-brødrene og Jerry Ahrlin. Bakerne har dermed fått fylt opp i rekkene etter at Arne Post forlot teamet for å prioritere jobb.

Det ligger i kortene at det blir ytterligere bevegelsene mellom teamene de kommende månedene. Etter at Team Xtra personell mistet to meget lovende ”rekrutter” må og bør de ut for å hente forsterkninger. Sponsoravtalen med Xtra personell ble fornyet. I tillegg vant Anders Aukland Ski Classics sammenlagt og Team Xtra personell sikret seg seieren for beste Ski Classics-team for andre år på rad. Det bør være gode kort på hånden for å rekruttere nye løpere til teamet.

Team Xtra personell har vært kjent for å ha et større budsjett enn for eksempel de svenske teamene. Bedre betingelser var nok deler av grunnen til at teamet for noen år siden klarte å lokke den svenske stakemaskinen Jerry Ahrlin til teamet. Et lite stalltips: Team Exspirit-løper Jimmie Johnsson kan vise til flere solide plasseringer denne vinteren og må kunne kalles årets nykommer i Ski Classics. Kanskje prøver Team Xtra personell å rekruttere han inn i teamet foran neste sesong?

Det blir flere nye team å se på startstreken i Ski Classics neste sesong. Med Johan Kjølstad i spissen blir Team SkiGo et nytt innslag i langløp foran neste sesong. Flere lag var frempå for å sikre seg Kjølstad etter femteplass i årets Vasalopp. Han valgte det lokale treningsfellesskapet i Trøndelag. Med på Team SkiGo er også Chris Jespersen, Anders Høgberg og Frode Jermstad.

Ringreven Stanislav Rezac melder også overgang til det nystartede teamet Skinfit Racing Team. Rezac har stort sett reist rundt alene med begrenset støtteapparat så dette vil bli et stort løft for han på flere områder.

Kilde: www.skiclassics.com, www.skiaktiv.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar