28.08.2012

Vasastakerne inspiserte Bislingen

Flere av Vasastakerne var søndag på en gjestevisitt utenfor Bislingen fjellstue ved Mylla. Det var et veldig spesielt syn som åpenbarte seg etter å ha kjørt opp grusveien som var bedre egnet for traktorer enn biler. Vi kan aldri huske å ha sett et så falleferdig hotell i Norge, men beliggenheten og utsikten på nesten 700 m.o.h. var upåklagelig. Hotellet ga imidlertid assosiasjoner til både Øst-Europa og filmen Ondskapens hotell fra 1980 med Jack Nicholsson i hovedrollen.

Det foreligger konkrete planer om å bygge Nordens første miljøhotell på Bislingen i Lunner. Nå er det prestisjetunge arkitektkontoret Snøhetta i full gang med et noe omstridt prosjekt. Hotellet skal ha 180 rom og spa integrert i naturen. Og med ti etasjer over bakken vil det ikke være noe å si på utsikten, sier mannen bak ideen Håkon Schiong i Bislingen Eiendom til NRK.

Vesentlige feil, store endringer fra tidligere planer og manglende vurdering av konsekvenser er Fylkesmannens dom over reguleringsplanen for Bislingen, skriver Hadeland.net. Men dersom alt går igjennom kan det bli bygging fra og med jul, og et hotell som kan stå ferdig i 2014. Her kan du se reportasje på NRK om hotellplanene.

Bislingen fjellstue anno 2012

Skiutleie på Bislingen. Ski inn - ski out...Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar