24.01.2013

Marcialonga 2013 – Favorittene til pallplassering

Anders Aukland, Marcialonga. Foto: Team Xtra personell
Swix Ski Classics ble innledet med Jizerska Padesatka i Tsjekkia søndag 13. januar. Rennet ble vunnet av Anders Aukland.

Søndag 27. januar, er det klart for det prestisjefulle langløpet Marcialonga. Rennet begynner i Moena, hvor løperne først går videre opp i Fassadalen og snur ved Cianacei og passerer Moena på sin vei mot målgang i Cavalese i Val di Fiemme. Marcialonga er 70 km klassisk stil.

Team Xtra personell har et knallsterkt lag denne sesongen med Aukland-brødrene, Ahrlin, Rezac og  Østensen. Flere av dem vil nok være i front når de går inn i den siste tøffe stigningen opp til mål og det kan bli taktiske disposisjoner overfor andre team. Det er imidlertid litt vanskelig å spå hvem som har mest krutt igjen i armene når de begynner på den siste stigningen.

Vasastakerne har også i år satt opp en rangering av de største kandidatene til pallplassering:

Anders Aukland, Team Xtra personell
Kommentar: Anders Aukland er ringreven som stort sett alltid er å regne med i toppen. Kan skilte med to seiere i Marcialonga, hvorav den siste kom i 2008. I fjor ble det en sterk 2. plass bak broren Jørgen. Anders Aukland har vist at toppformen er inne med en imponerende seier i Jizerska for to uker siden.
Antall seiere i Marcialonga: 2 (2004, 2008)
Rating: *****

Jørgen Aukland, Team Xtra personell
Kommentar: Jørgen Aukland har Marcialonga som et av de største høydepunktene gjennom sesongen sammen med Vasaloppet. Det er også i disse to rennene Jørgen Aukland har sine klart største vinnersjanser. Jørgen har faktisk vært på pallen i Marcialonga hele åtte av ni ganger. I 2012 tok han hjem seieren. Jørgen gikk inn til 3. plass på Jizerska Padesatka. Virket råsterk siste halvdel av Jizerska og har signalisert at formen er inne.
Antall seiere i Marcialonga: 3 (2003, 2006, 2012)
Rating: *****

Stanislav Rezac, Team Extra personell
Kommentar: Stanislav Rezac er sammen med Jørgen Aukland blant de mest rutinerte i langløpssirkuset. Er stort sett alltid å regne med i toppen og kan skilte med seier i 2005. Ble nr. 3 i 2011 og 2012. Rezac har innledet sesongen med 5. plass i Jizerska Padesatka og seier i Dolomittenlauf klassisk.
Antall seiere i Marcialonga: 1 (2005)
Rating: ****

Jerry Ahrlin, Team Extra personell
Kommentar: Jerry Ahrlin er stakemaskin nr 1 og liker seg på blanke ski. Har vunnet Marcialonga tre ganger. Jerry Ahrlin havnet på en skuffende 25. plass i Jizerska Padesatka. Fikk det tøft da Lukas Bauer satte åpningsfarten i første stigning, men vi tror vi får se en mye piggere Jerry i Marcialonga.
Antall seiere i Marcialonga: 3 (2007, 2009, 2011)
Rating: **** 

Nicola Morandini, Team Coop
Kommentar: Italieneren Nicola Morandini går på hjemmebane i Val di Fiemme. Gikk inn til 7. plass i Marcialonga i 2010 og 2012. Valgte å bryte Jizerska Padesatka for to uker siden, men skal ikke se bort fra at vi får se Morandini i en freshere utgave allerede i Marcialonga.
Antall seiere i Marcialonga: 0
Rating: *** 

Jimmie Johnsson, Team Coop
Kommentar: Jimmie Johnsson var fjorårets nykommer i langløpssirkuset med flere pallplasseringer. Ble nr 5 i Marcialonga 2012. Gikk inn til en noe skufende 14. plass i Jizerska Padesatka for to uker siden.
Antall seiere i Marcialonga: 0
Rating: ***

Jørgen Brink, Team United Bakeries
Kommentar: Jørgen Brink har blitt en fullkommen langløper med blant annet trippelseier i Vasaloppet de siste tre årene. 6. plass i Marcialonga i 2011. Var syk og sto over Jizerska Padesatka for to uker siden. Sesongens store mål er nok å forsvare trippelseieren i Vasaloppet og Brink mangler nok fortsatt ett knepp på toppformen.
Antall seiere i Marcialonga: 0
Rating: ***

Simen Østensen, Team Extra personell
Kommentar: Simen Østensen har endelig klart å bevare den gode høstformen og vist seg fra sin beste side denne vinteren. Gikk offensivt i Jizerska Padesatka, men fikk det litt tungt på slutten. Det holdt til slutt til en 4. plass. Mangler nok fortsatt litt i forhold til de aller beste stakerne i forhold til å havne på pallen i Marcialonga.
Antall seiere i Marcialonga: 0
Rating: ** 

Oskar Svärd, Team Coop
Kommentar: Oskar Svärd har tre seiere i Vasaloppet og flere gode plasseringer i Marcialonga. Vant Marcialonga i 2010 og tredjeplass i 2011. Fjorårssesongen var preget av mye sykdom. Mangler nok fortsatt en del på toppformen etter 32. plass på Jizerska Padestka for to uker siden. Vasaloppet henger nok klart høyest for Svärd så han vil nok trenge noen flere renn for å finne toppformen.
Antall seiere i Marcialonga: 1 (2010)
Rating: **

Andre kandidater til topp 10:
Petr Novak
Audun Laugaland
Kjetil Hagtvedt Dammen
Christoffer Callesen
Chris Jespersen
Florian Kostner
Svein Tore Sinnes
Johan Kjølstad
Børre Næss
Thomas Henriksen
Bruno Carrara

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar