24.01.2014

Marcialonga 2014 – Favorittene til pallplassering

Årets Swix Ski Classics sesong ble innledet med La Diagonela i Sveits søndag 12. januar. Rennet ble noe overraskende vunnet av Rikard Tynell som fikk gå alene store deler av løpet.

Søndag 26. januar er det klart for det prestisjefulle langløpet Marcialonga. Rennet begynner i Moena, hvor løperne først går videre opp i Fassadalen og snur ved Cianacei og passerer Moena på sin vei mot målgang i Cavalese i Val di Fiemme. Marcialonga er 70 km klassisk stil.

Vasastakerne har også i år satt opp en rangering av de største kandidatene til pallplassering:

Jørgen Aukland, Team Centric
Kommentar: Jørgen Aukland har Marcialonga som et av de største høydepunktene gjennom sesongen sammen med Vasaloppet. Det er også i disse to rennene Jørgen Aukland har sine klart største vinnersjanser. Jørgen har faktisk vært på pallen i Marcialonga hele ni av ti ganger. Vant Marcialonga både i 2012 og 2013. Blir det trippel? Det er få som staker fra Jørgen i den siste bakken. Et lite usikkerhetsmoment er om skulderen er 100 prosent bra igjen.
Antall seiere i Marcialonga: 4 (2003, 2006, 2012, 2013)
Rating: *****

Anders Aukland, Team Centric
Kommentar: Anders Aukland er ringreven som stort sett alltid er å regne med i toppen. Havner sjelden utenfor pallen. Kan skilte med to seiere i Marcialonga, hvorav den siste kom i 2008. De siste to årene har det blitt 2. og 3. plass i Marcialonga.
Antall seiere i Marcialonga: 2 (2004, 2008)
Rating: *****

Stanislav Rezac, Team Centric
Kommentar: Stanislav Rezac er sammen med Jørgen Aukland blant de mest rutinerte i langløpssirkuset. Er stort sett alltid å regne med i toppen og kan skilte med seier i 2005. Ble nr. 3 i 2011 og 2012, og kapret 2. plassen i 2013.
Antall seiere i Marcialonga: 1 (2005)
Rating: ****

Johan Kjølstad, Team United Bakeries
Kommentar: Johan Kjølstad er inne i sin andre sesong som langløper. Viste seg for alvor frem med en pallplass etter 2. plass i La Diagonela for et par uker siden. Kan vise flere topp 10 plasseringer i Vasaloppet. 6. plass i Marcialonga i 2013.
Antall seiere i Marcialonga: 0
Rating: ****

Jerry Ahrlin, Team Centric
Kommentar: Jerry Ahrlin er kjent som stakemaskin nr 1 og liker seg på blanke ski. Har vunnet Marcialonga tre ganger. Jerry Ahrlin hadde stavbrekk på et ugunstig tidspunkt i La Diagonela og ble hektet av teten. Litt vanskelig å vurdere hvor han står formmessig. Tror vi får se en mye piggere Jerry i Marcialonga.
Antall seiere i Marcialonga: 3 (2007, 2009, 2011)
Rating: ****

John Kristian Dahl, Team United Bakeries
Kommentar: John Kristian Dahl er nykommer i langløpssirkuset. Gikk inn til en imponerende 3. plass i La Diagonela og har satt seg i respekt blant de mer etablerte ringrevene. 8. plass i Vasaloppet i 2013.
Antall seiere i Marcialonga: 0
Rating: ***

Simen Østensen, Team Centric
Kommentar: Simen Østensen fant tilbake til mye av sitt gode gamle forrige sesong og har startet denne sesongen enda bedre. Kommer nok til å gå for mange av de innlagte spurtene og da er det muligens litt lite krutt igjen i den siste bakken i forhold til en pallplassering.
Antall seiere i Marcialonga: 0
Rating: ***

Jørgen Brink, Team LeasePlan Go
Kommentar: Jørgen Brink har blitt en fullkommen langløper med blant annet trippelseier i Vasaloppet. Ingen pallplasseringer i Marcialonga, i fjor ble det en 9. plass. Sesongens store mål er nok å gjenerobre tronen som kongen av Vasaloppet.
Antall seiere i Marcialonga: 0
Rating: ***

Andre kandidater til topp 10:
Kjetil Hagtvedt Dammen
Geir Ludvig Aasen Ouren
Rikard Tynell
Jimmie Johnsson
Nicola Morandini
Oskar Svärd
Petr Novak
Audun Laugaland
Svein Tore Sinnes
Christoffer Callesen
Florian Kostner
Toni Livers
Børre Næss
Bruno Carrara


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar