25.11.2014

100 dager igjen til Vasaloppet

Foto: Vasastakerne
Fredag er det bare 100 dager igjen til Vasastakernes signaturrenn, Vasaloppet. Og arrangøren sendte nylig ut en e-post til alle påmeldte:

"Har du kommit igång med förberedelserna?" Tja
"Har du sett över utrustningen?" Nei
"Har du bokat träningsläger?" Nei
"Passa på att önska dig det som saknas av tomten", melder arrangøren. Vasastakerne har lagt inn ønske til tomten om snø på Østlandet når kalenderen viser midten av desember.

En fersk forskningsstudie viser at nordmenn flest skryter på seg at de trener merenn de faktisk gjør. Dette er ikke tilfelle blant Vasastakerne. Her er det massiv underrapportering og trening i skjul etter mørkets frembrudd.

Flere Vasastakere har meldt om noe laber motivasjon, dårlig treningsgrunnlag og lignende i høst. Men ryktene tilsier at flere av Vasastakerne har logget bra med treningstimer i løpet av året. Vi kan nevne at vi har løpere i stallen som kan vise til blant annet helmaraton på 3.16 i september, fire ukentlige morgenøkter på Tarzan-fabrikken i over et halvt år og 2-3 stk som har bodd på jernhingsten hele våren og sommeren.

Eller som en av Vasastakerne humoristisk oppsummerte det: "Når snøen kommer, så kommer motivasjonen. Da er det bare å gyve løs på 3-400 timer med blodslit, svette og tårer.. med konstant tunnelsyn, krystallsyke, verking i muskler og ledd så kommer 8. mars fortere enn dere aner."

1 kommentar: