23.01.2015

Marcialonga 2015 - Favorittene til pallplassering

Med 4 seiere og 10 pallplasser i Marcialonga er Jørgen Aukland en av de største favorittene også i år.
Søndag 25. januar er det klart for det prestisjefulle langløpet Marcialonga. Rennet begynner i Moena, hvor løperne først går videre opp i Fassadalen og snur ved Cianacei og passerer Moena på sin vei mot målgang i Cavalese i Val di Fiemme. Marcialonga. På grunn av snømangel er rennet i år kortet ned fra 70 til 57 km.

Vasastakerne har også i år satt opp en rangering av de største kandidatene til pallplassering:

Øystein "Pølsa" Pettersen, Team United Bakeries
Kommentar: "Pølsa" Pettersen tok steget over til langløp foran denne sesongen etter at han mistet plassen på sprintlandslaget. Ikke ukjent med de lengre distanser etter å ha gått flere nasjonale turrenn i en årrekke. Trent mye spesifikk staking og virker å være i knallform. Det viste han med seier i La Diagonela forrige helg. Den siste motbakken kan passe "Pølsa" bra.
Antall seiere i Marcialonga: 0
Rating: *****

Jørgen Aukland, Team Santander
Kommentar: Jørgen Aukland har Marcialonga som et av de største høydepunktene gjennom sesongen sammen med Vasaloppet. Det er også i disse to rennene Jørgen Aukland har sine største vinnersjanser. Jørgen har faktisk vært på pallen i Marcialonga hele 10 av 11 ganger. Vant Marcialonga både i 2012 og 2013, mens det ble 3. plass i 2014. Det er få som staker fra Jørgen i den siste bakken. Ikke vist noe veldig form hittil denne vinteren, men mulig formstigningen kommer når han vet det er snakk om Marcialonga.
Antall seiere i Marcialonga: 4 (2003, 2006, 2012, 2013)
Rating: *****

Anders Aukland, Team Santander
Kommentar: Anders Aukland er ringreven som stort sett alltid er å regne med i toppen. God til å holde formen gjennom hele vinteren. Kan skilte med to seiere i Marcialonga, hvorav den siste kom i 2008. De siste tre årene har det blitt plasseringen 2-3-4 i Marcialonga. Vant Jizerska Padesatka, men tom for krefter i spurten på La Diagonela.
Antall seiere i Marcialonga: 2 (2004, 2008)
Rating: *****

John Kristian Dahl, Team United Bakeries
Kommentar: John Kristian Dahl hadde en knall sesong i fjor med seier i Vasaloppet og vinner av sprinttrøya. Ble satt ut av virus i fjor og mistet et par måneder med trening, men viste med 3. plass på La Diagonela at formen virkelig er på gang. Kapret 2. plassen i Marcialonga i fjor etter Simen Østensen.
Antall seiere i Marcialonga: 0
Rating: *****

Christoffer Callesen, Team LeasePlan Go
Kommentar: Christoffer Callesen har lenge vært ung og lovende innen langløp og markerte seg for alvor ved endelig å ta steget opp på pallen i La Diagonela. 9. plass i Marcialonga i fjor, men kan kjempe om en pallplass på en god dag.
Rating: ****

Bill Impola, Team Coop
Kommentar: Bill Impola har noen år bak seg med langløp, men markerte seg for alvor i La Diagonela. Hadde seieren i lomma, men gikk feil to kilometer før mål. 19. plass i Marcialonga i 2014, men har mer inne i år.
Antall seiere i Marcialonga: 0
Rating: ****

Petter Eliassen, Team LeasePlan Go
Kommentar: Petter Eliassen har tatt steget over til langløp etter at han mistet plassen på allroundlandslaget. Kan bli en veldig god langløper. Har vist god form blant annet med 2. plass på Jizerska Padasatka.
Antall seiere i Marcialonga: 0
Rating: ****

Tord Asle Gjerdalen, Team Santander
Kommentar: Tord Asle Gjerdalen er nykommer i langløpssirkuset etter at han mistet plassen på allroundlandslaget. Stakekapasiteten virker å være intakt og havnet på pallen på Jizerska. Kan kjempe helt i toppen på Marcialonga hvis alt stemmer.
Antall seiere i Marcialonga: 0
Rating: ****

Stanislav Rezac, Team Silvini Madshus
Kommentar: Stanislav Rezac er sammen med Jørgen Aukland blant de mest rutinerte i langløpssirkuset. Vært i toppen i en årrekke og kan skilte med seier i 2005. På pallen i 2011-2013, mens det i fjor ble 7. plass.
Antall seiere i Marcialonga: 1 (2005)
Rating: ***

Jerry Ahrlin, Team Santander
Kommentar: Jerry Ahrlin er en stakemaskin og har knapt sett festesmøring i sitt liv. Har vunnet Marcialonga tre ganger. Litt vanskelig å vurdere hvor han står formmessig. Mulig han viser seg fra en bedre side i Marcialonga.
Antall seiere i Marcialonga: 3 (2007, 2009, 2011)
Rating: ***

Jørgen Brink, Lager 157 Ski Team
Kommentar: Jørgen Brink har blitt en fullkommen langløper med blant annet trippelseier i Vasaloppet. Ingen pallplasseringer i Marcialonga. Sesongens store mål er nok å gjenerobre tronen som kongen av Vasaloppet og da blir de fleste skirenn frem til 8. mars å regne som trening og gjennomkjøringer.
Antall seiere i Marcialonga: 0
Rating: ***

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar