28.09.2012

Kjetil Andre Aamodt: Oppfostret med at vondt er gøy

Foto: www.kjetilandreaamodt.com

På Bring-seminar torsdag fikk jeg gleden av å høre Kjetil Andre Aamodts foredrag ”Hvordan nå sitt potensial”. Det var et veldig inspirerende foredrag fra en stor idrettskarriere gjennom 20 år, fra han vokste opp i trange kår på Lambertseter og Holmlia til å bli verdens mestvinnende alpinist.

Aamodt fortalte at han ble nærmest sjokkert over holdningene på det norske alpinlandslaget i 1988. Flere av utøverne var fornøyd med å være blant de beste i Norge. Det handler ikke nødvendigvis om store budsjetter for å skape resultater. I 1988 hadde det norske alpinlandslaget et budsjett på 800.000 kroner. I 1994 var budsjettet 20 millioner kroner. I 2004 var budsjettet uendret på 20 millioner kroner. I mellomtiden hadde det norske alpinlandslaget bare klart å drive frem en ny alpinist i tillegg til Aamodt og Kjus som tok gullmedalje i VM (Tom Stiansen i 1997).

Kjetil André Aamodt husker godt slagordet som faren Finn hadde skrevet i store bokstaver ved Nordstrand IF ”Vondt er gøy”. Da Kjetil André Aamodt var 6 år sa faren: ”Bruk hver dag til å bli en bedre idrettsutøver”. En dag han ikke trente sa faren: ”Tenk på det når du taper et OL-gull med noen hundredeler”.

Kjetil André Aamodts pyramide for hvordan bli en vinner består av:

Killerinstinkt
Ambisjoner vs trivel
Sunne verdier & holdninger
Instinkt & ansvar
Mestring
Fokus og prioriteringer
Hardt arbeid

Etter foredraget fikk kunder gleden av en uformell prat med Kjetil André Aamodt. I tillegg til å være en stor idrettsutøver er han en velig jordnær, hyggelig og omgjengelig person.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar