20.02.2013

Montebellorennet 2013: Idyllisk og godt arrangert

Vi har fått inn følgende stemningsrapport fra Morten Kvalshaugen som gikk Montebellorennet lørdag 16. februar:

Startled 10 som utgangspunkt i Vasaloppet er ingen våt drøm for en skiløper. Med deltakelse i Montebellorennet kan jeg kanskje starte litt nærmere Jørgen Brink & co, men neppe nok til at svettelukten deres blir spesielt plagende. For sake of good order, Montebellorennet avholdes ikke på Montebello i Oslo, men i Vestskogen i Sande, Vestfold. Lørdag 16. februar gikk rennet av stabelen og iherdige sjeler som Oddvar Christensen gikk Montebellorennet for 43. gang. Undertegnede har imidlertid ikke tilsvarende aktivitetsnivå å vise til, etter tre år uten renndeltakelse. Med i underkant av 30 mil i beina og varierende hell med teknikken hittil i sesongen var spenningen til å ta og føle på.

Oppslutningen var økt kraftig fra ca 300 utøvere 2012, til totalt 530 i 2013, store som små. Grunnet dårlige parkeringsmuligheter ved startområdet ble vi transportert med busser de 9 kilometerne fra Sande Sportsklubb i sentrum av Sande til Vestskogen. Dette fungerte helt utmerket. Med erfaring fra Vasaloppet og fellesstart for 16.000 utøvere så fikk jeg i overkant god tid etter å ha parkert ved Sande Sportsklubb to timer før start. 1,5 time er mer enn tilstrekkelig.

Kl. 11.00 gikk første start der Olaf Tufte var en av deltakerne. De neste puljene ble deretter sendt ut i skogene med 5 minutters mellomrom. Til tross for at løypeprofilen var som teipet i pannebrasken, kom motbakkene brått på og pulsen – etter null oppvarming - nådde maksgrensene langt tidligere enn planlagt. Heldigvis er ikke dette rennet kjent for evigvarende klatring, så etter noen fiskebeinspartier var det verste unnagjort. Resten av løypa var preget av en god kombinasjon av stakepartier og fiskebeinsbakker. Tipset fra naboen som skulle gå Grenaderen samme dag om noen lag med VR55 viste seg å være innertier i minus to og noe fuktig snø. Drikkeutdelerne på matstasjonene gjorde en iherdig innsats, Cola var som helsyntetisk olje for maskineriet da det var fem kilometer igjen til mål. Tiden 3.06.12, en drøy time etter vinneren Jonas Nielsen som jeg aldri så noe til, var jeg ganske fornøyd med, men skuffelsen var stor da jeg forsto at jeg manglet 12 sekunder på å komme i startled 6 i Vasaloppet. En kjempestor kaktus sendes til løperen som falt i utforløypene og lagde sperring noen hundre meter før målgang.

Dette rennet frister absolutt til gjentakelse. Det sitter ikke langt inne å rette en stor takk til Sande Sportsklubb og alle frivillige for et flott arrangement. Blir ikke overrasket om vi ser en ny rekordoppslutning i 2014!

- Morten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar