23.02.2015

Trysil Skimaraton 2015


Lørdag 14. februar var det klart for Trysil Skimaraton. Rennet er 42 km klassisk og går i løyper ved Østby og Ryskdalen hytteområde i Trysil kommune. Start og mål er ved Kjølen hotell i Østby. Trysil Skimaraton er seedingrenn til Vasaloppet og Birken. I fjor testet arrangøren ut puljestart med 4 puljer. Dette viste seg å fungere bra og ga bedre flyt i løypa slik at startordningen ble videreført i år. 4 puljer basert på egenseeding ble sendt ut i løypa med 3 minutters intervall.

Snaut 700 løpere gjennomførte Trysil Skimaraton i flott vintervær. Stian Remseth Andresen tok sin 5. seier med tiden 1:58:13. Et par minutter bak egen løyperekord.

Jeg gikk rennet i 2012 og 2013 og etter års fravær var jeg klar for å teste skiformen igjen i Trysils skoger. Har slitt med luftveier og hals de siste 5 månedene så var litt spent på status quo på formen.Har fått konstatert astma - ikkje braaaaa! I tillegg har det blitt en god del færre mil på ski denne vinteren enn tidligere år. Skiformen kunne med andre ord vært en del bedre, men alltid bra med en gjennomkjøring. Ikke så ofte jeg får presset inn langturer på over 4 mil lenger.

Det var minus 2-3 grader på start. Smøreanbefalingen til Swix var et par lag med VR40 i bunn og 2-5 lag med VR45 på topp. Testet skiene før start og det viste seg å være veldig glatt i de første kilometerne av løypa. Justerte med litt VR50. Fikk en ok start, men skiene begynte å ise i de første motbakkene. Holdt et ok tempo frem til ca 14 km. Da hadde skiene for alvor begynt å ise. Valgte å ta en pit-stop på Swix sin smøreservice hvor de la på et tynt lag VR45 for å bli kvitt isingen. Det funket greit i et par km før det igjen ble veldig glatt. Tapte mye tid fra 14-22 km. Med dårlig feste i motbakkene og middels god glid ble det en tung dag i sporet.

Det ble en skuffende dag i Trysils skoger. Tiden ble 3:07:04. Det er 11-12 minutter dårligere enn tidligere år.

En stor takk til Østby IL og alle funksjonærer for et bra og velorganisert turrenn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar