25.02.2015

Vindfjelløpet 2015


Søndag 8. februar kl. 0800 var det oppmøte i Svarstad sentrum i Vestfold, ca. 1 time og 10 minutters kjøring sørover fra Oslo. Solen var på vei opp og det så ut til å bli en riktig så fin dag.

Vindfjelløpet er 41 km langt og går innom fylkene Telemark, Buskerud og Vestfold. Det er et FIS-renn og kvalifiserer for seeding i blant annet Birken og Vasaloppet.

Logistikken i Svarstad sentrum fungerte greit, etter å ha parkert bilen, hentet startnummer og gjort dagens viktigste ærend, ble vi fraktet med buss til startstedet, Viddaseter i Siljan kommune. Bussturen tok ca. 40 minutter. Snøen så ganske usikker ut, helt frem til startstedet, men der var det til gjengjeld 2-3 minus og blå extra føre. Løypene bar lite preg av at det hadde vært stiv kuling+ for 20-30 timer siden, her hadde arrangøren gjort en utmerket jobb. Det var en fryd å prøve ut skiene i løypa!

Vi var fremme ca. 1 1/2 time før startskuddet, det var kanskje litt i overkant med tid i og med dette er et lite og oversiktlig renn med ca. 500 deltakere. Men fint at man hadde mulighet til å sette seg inn i bussene for å få litt varme i ventetiden, der man også enkelt og greit bare "slang" fra seg bagasjen i setet for senere opphenting i målområdet noen mil unna. Veldig greit å smøre denne dagen, noen lag med blå ekstra / VR40 + et par lag med VR45.

Puljen min på anslagsvis 40-50 personer startet 1115. Traseen går i variert skogsterreng og minner  om Oslo-marka på 400-600 m.o.h. En ganske så hyggelig løypeprofil, med mye slake oppoverbakker, sletter, noen korte fiskebeinsbakker her og der og lange gode utforbakker. I og med det kun var to spor i brorparten av løypa, oppfordret arrangøren til å legge seg i høyre spor slik at det er enkelt for andre å komme forbi. Dette var det dessverre mange som ikke hadde fått med seg, og det var til tider vanskelig å komme forbi. Men dette var kanskje en av de få minusene med dagen som noen andre var ansvarlig for. På egen kappe forsto jeg raskt at jeg hadde gått på en bom med glider, da "alle" gled raskere enn meg i nedoverbakkene. Dette var utvilsomt også godt merkbart i skuldrene etter lange stakepartier. Så neste gang blir det Milslukern som får jobben!

Til tross for sol høyt oppe på himmelen og et par minus, holdt trikkeskinnene seg gjennom stort sett hele rennet, og det var lite fuktighet i løypene. Smøringen fra start varte gjennom hele rennet, selv om sant skal sies, det var magert med feste på slutten og skuldrene ble stadig mer såre.

Drikkestasjonene gjorde en fantastisk innsats og var frempå med å levere ut drikke. I forkant av bakker og svinger var det veldig godt signalisert med piler samt krapphetsgrad, noe som var veldig nyttig for oss som ikke var kjent i området fra før. Et tips til andre arrangører.

Fremme på Borgen skiarena etter 2.44.08. 10 meters gange til 3 stk. saftglass, 100 meter gange til bagasje, nye 100 meters gange til garderobe og dusj. Enklere får man det ikke. Eneste gangen jeg har stått i kø denne dagen, det var i do-kø i Svarstad sentrum.

Tusen takk til arrangøren Svarstad I.L. med funksjonærer for et fantastisk turrenn, dette frister til gjentakelse!


 www.vindfjellopet.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar