22.03.2017

5 minutter og 1 år

Birkebeinerrennet er over og det var det for min del egentlig før det hele hadde begynt. Krampene meldte seg allerede ved påkledning i bussen før start, en buss som forøvrig var full av Eidsvoll Verks Syklubb som holdt kaklemøte fra 04:10 til 07:00. Fint for meg, for da slapp jeg å ta igjen tapt søvn. Kjærkomment var det derfor at vi var på Tingstadjordet før alle andre, så det ikke var noe kø til mine blå favoritthus og dermed heller ikke noe godt gjæra drittlukt på innsiden. Ulempen med å ikke stå i kø er at ringen er kaldere enn tørris, så det var umulig å rutinemessig oppdatere venner og familie om tingenes tilstand da hele kroppen skalv til 9 på skalaen utviklet av Charles Francis Richter og Beno Gutenberg ved California Institute of Technoligy i 1935 (mon tro om om Beno føler seg litt snytt på navnevalget der).

"Godt" i gang med rennet, etter å ha dratt med noen beteongsøyler av noen armer og bein og en sekk på størrelse med en småfeit 5-åring av et kongsemne opp til Dølfjellet var det bare å sette seg i hockey ned til Dambua. Eller som jeg gjorde, prøvesitte hockey for så å rette seg opp igjen, prøvesitte hockey, rette seg opp igjen. Sånn gikk det i alle bakkene bortsett fra ned fra Sjusjøen, der fikk jeg stå oppreist så og si hele veien.

Da jeg kom til Kvarstad og så at jeg lå ca 2 minutter bak merket, og skjønte at det kom jeg ikke til å klare å ta igjen med denne kroppen. Så jeg lunka videre og fikk ikke pressa som mye mer ut av den sitronen av en kropp jeg hadde. I mål kom jeg inn til 3:53:58, 5 minuter og 15 sekunder etter merkekravet. 5 minutter.....

5 minutter er ikke mye. Du rekker ikke å gjøre mye på 5 minutter. Men noe du rekker på 5 minutter kan være:

  • Gå en rask tur på do. Og da mener jeg rask (PS! Det hjelper hvis ringen er KALD)
  • Spise et par brødskiver
  • Kjøre fra Circle K Furuset til XXL Alnabru
  • Jogge 1 km i grei fart  (forutsatt at du ikke har kroppen jeg dro med over Midtfjellet)
Uansett, så er ikke 5 minutter lang tid, og jo flere dager det går etter Birken, desto mer irriterende er det å komme 5 minutter bak merket. Nå er det ett år til jeg får en ny sjanse. ETT HELT ÅR!! Det er lang tid! Det er mye du kan gjøre i løpet av et år, bare for å nevne noe:
  • Gå en gang rundt ekvator (forutsatt at du klarer å holde et snitt på 6,86 km/t 16 timer om dagen)
  • Spise 76 kg rødt kjøtt, inkludert to burgere i starten av mars
  • Spise 27,6 kg sukker, naturlig nok fordelt på mengder av sunn melkesjokolade
  • Drikke 6 liter ren alkohol (føles ut som et godt alternativ nå), helst tynnet ut med smakstilsetninger 
Eller for min egen del, det som kanskje er mest fornuftig, legge ned mer og/eller bedre trening. For jeg skal faen meg ikke havne 5 minutter bak merket en gang til. Det er liten trøst å finne i at jeg persa med snaue 27 minutter.

Til slutt. Her er det positive som kom ut av dette når jeg googlet litt. En måte å kjøle ned øl på under 5 minutter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar