03.05.2017

Sentrumsløpet 2017

Fra venstre: Øystein, Trygve, Vegard og Bendik.

Hospitant
Bendik Sagsveen har sendt oss denne statusrapporten fra Sentrumsløpet:

Tre Vasastakere og en hospitant stilte til start på Sentrumsløpet. Praten gikk forventningsfull og smånervøs i bilen på vei innover til byen. De siste forberedelsene ble oppsummert, inkludert innveiing av løpesko og regnskap for antall turer på ramma siste døgn. Parkering på Bislett, og lett oppvarming med blærespreng ned til start. Væskebalansen var det ingenting å si på i alle fall. Forholdene var tilnærmet perfekte med 12 grader og sol. Oppstilling i startfeltet var i henhold til ambisjoner og antatt form. Trygve og Vegard langt fremme i pulje to, Øistein og Bendik litt mer avmålt omtrent midt i pulje 2 (hvilket var ambisiøst nok for de to sistnevnte da de i utgangspunktet hadde forsøkt å melde seg på i en dårligere pulje, men uvisst av hvilken grunn hadde blitt flyttet fremover av arrangøren).

Vegard holdt følge med Trygve til omtrent halvveis før den antatt beste løperen seg sakte ifra. De to bak hadde nok med å ikke gjøre skam på pulje to, men bet tennene brukbart sammen. Omtrent førti minutter etter startskuddet gikk var fasiten klar:

•           Trygve: 37:41
•           Vegard: 38:16
•           Bendik: 42:13
•           Øistein: 43:33

Meget gode tider og personlig bestenotering på Trygve og Vegard, og pen debut av Øistein også, som meldte seg på bare ei uke i forveien. Hospitanten var sånn mellomfornøyd etter å ha klokket inn halvminuttet bak fjorårets tid. Kort oppsummert kunne vi konkludere med i alle fall to ting: trening er ikke oppskrytt, og 10 km med nummer på brystet er en relativt vond løpeøkt.

Alle var etterhvert enige om at det hadde vært en fin dag, før vi haltet opp til bilen igjen. Vegard og Øistein dro rett på fest for å restituere, sikkert relativt billige i drift, mens Trygve og Bendik dro hjem til sofaen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar