16.01.2012

Sandvikshytta – flott skiføre i Nordmarka Nord

Skiforholdene i nærheten av Oslo har hittil i vinter vært langt unna det vi husker fra de siste 2 årene. Vi er nå midt i januar, men fortsatt er f.eks forholdene i Østmarka langt unna nivåene mange ønsker seg. Den eneste gruppen som nyter godt av dette, må være de som normalt sett ville brukt kvelder og helger til å ødelegge kostbart preparerte løyper ved å gå på bena. Denne gruppen priser seg vel lykkelig over å få skogen for seg selv.
Helgens plan var i utgangspunktet å gå en tur i Sørkedalen på søndag morgen. Imidlertid måtte jeg endre på disse planene. Dermed endte det med at jeg sviktet en Vasastaker, men fikk muligheten til å bli med to Rustad-løpere en tur lørdag morgen. Bilen ble parkert på Mylla og vi gikk runden Mylla – Katnosa – Bislingen – Mylla, med innlagt vaffelpause på Sandvikshytta. Så langt nord i marka er det et fantastisk skiføre. Vi gikk nesten alene på blå ekstra med spikerfeste og flotte spor.

Jeg har gått alt for lite på ski i Nordmarka Nord, men håper fremtiden gir mulighet til mange flere turer i denne vinterlige delen av nærområdet vårt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar