06.03.2013

Vasaloppet 2013: Gode prestasjoner og tunge forhold

Vasastakerne i Mora. Bak fra venstre: Fredrik, Magnus, Trygve, Kjetil, Vegard og Øystein. Foran fra venstre: Peder, Morten og Simen.

Søndag 3. mars var det klart for årets høydepunkt med ski på beina for Vasastakerne. Det var klart for 90 eksotiske km i de svenske skoger. Åtte forventningsfulle Vasastakere og en innleid ”hjelpegutt” satte lørdag morgen kursen for Mora. Det var med en viss spenning vi fulgte værprognosene gjennom den siste uka. Dagen før viste prognosene minus 5 grader ved start og noen plussgrader ved mål i Mora. Fasiten viste at det ble enda litt mildere.

For de som fulgte Vasaloppet fra hjemmebane kunne det virke som det lå an til supre forhold. Strålende sol og noen plussgrader gir riktignok påskestemning, men også sukkersnø og dårlige spor når flere tusen løpere har gått opp løypa foran deg. Det ble en real kraftanstrengelse med tunge forhold og sug i sporet. Her fikk man ikke noe gratis.

Lørdag ble brukt til reise, lettere nervøs smøring av ski, henting av startnummer og innsjekking på Hotell Siljan. Hotellet var ny destinasjon for året etter at vi har bodd på Moraparken Hotell de foregående fire årene. Hotell Siljan lå sentralt i Mora og tilfredsstilte de viktigste behovene; seng, smørebenker og mat. Det var en helt ok restaurant hvor vi kastet innpå pasta i ulike varianter til den store gullmedaljen. Dog hadde hotellet på forhånd skrytt av superbra vallabod, men disse fasilitetene var dessverre heller labre. De få smørebenkene de hadde var okkupert av sveitsere og tyskere som brukte halve dagen på å smøre et par ski og levde i håpet om at de var Dario Cologna eller Axel Teichmann.

Det ble jevnt over en bra dag plasseringsmessig for Vasastakerne. De aller fleste av Vasastakerne klarte å forbedre plasseringen fra i fjor.  Dette er den beste målestokken siden føret i 2012 var vesentlig mye raskere. Vi hadde to debutanter på start. Begge gjennomførte med stil på henholdsvis 5.10 og 7.20.

Resultater Vasastakerne:

Simen 5.10.44 (Innleid hospitant)
Fredrik 5.26.46
Vegard 5.42.03
Øystein 5.50.29
Trygve 6.22.57
Morten 6.51.00
Magnus 7.20.57
Kjetil 9.31.32
Peder Brutit lopp

Ikke så taktisk å velge høyre spor på oppløpet...
For min egen del ble årets Vasalopp en nedtur sammenlignet med i fjor. Med heftige kramper i begge lårene fra 3 til 7 mil som ikke slapp taket kastet jeg inn håndkle på Hökberg. Klarte en periode ikke å bevege beina i motbakker. Absolutt ingen god følelse med kniver gjennom begge lårene i 4 mil. Litt kjipt siden jeg lå bedre an plasseringsmessig enn i fjor og det var grunnen til at jeg prøvde å mobilisere til tross for krampene, men til slutt ble det bråstopp. Nytt år og nye muligheter neste år!

Vi gratulerer Simen, Fredrik og Vegard med medalje i årets Vasalopp.

1 kommentar: