28.02.2014

Vasaloppet 2014 - Close race blant pallkandidatene

Søndag 2. mars er det klart for det som av mange omtales som det mest prestisjefulle av langløpene i Ski Classics, nemlig Vasaloppet. Rennet går fra Sälen til Mora og er 90 km klassisk stil.

Svenskene har vært konger i sin egen lekegrind. Det har endt med svensk seier hele 9 av de siste 12 gangene: Jörgen Brink med tre seiere, Daniel Tynell med tre seiere og Oskar Svärd med tre seiere. I tillegg har Jørgen Aukland to seiere og Anders Aukland én seier.

Det er vanskelig å spå utfallet av Vasaloppet. Og med bakere i form tror vi det blir ekstra close race i år. Det er mye som skal klaffe, alt fra ski og dagsform til en rå finish og drikkestasjoner underveis i løpet. Det er minst 10-15 løpere som kan vinne på en optimal dag i de svenske skoger.

Vasastakerne har satt opp en rangering av de største kandidatene til pallplassering:

Jørgen Brink, Team LeasePlan Go
Kommentar: Jørgen Brink er en fullkommen langløper med blant annet trippelseier i Vasaloppet. Har manglet litt på toppformen tidligere i vinter, men sesongens store mål er nok å gjenerobre tronen som kongen av Vasaloppet. Er blant storfavorittene og Brink i form er en het kandidat til å ta sin fjerde Vasalopp-seier.
Antall seiere i Vasaloppet: 3 (2010, 2011, 2012)
Rating: *****

Jørgen Aukland, Team Centric
Kommentar: har Vasaloppet som et av de største høydepunktene gjennom sesongen sammen med Marcialonga. 2 seiere i Vasaloppet. Seieren i 2013 viste at Jørgen også kan vinne en spurt bare han får mørnet konkurrentene tilstrekkelig først. Imponerende!
Antall seiere i Vasaloppet: 2 (2008, 2013)
Rating: *****

Johan Kjølstad, Team United Bakeries
Kommentar: Johan Kjølstad er inne i sin andre sesong som langløper. Viste seg for alvor frem med en pallplass etter 2. plass i La Diagonela for et par uker siden. Kan vise flere topp 10 plasseringer i Vasaloppet. Bra spurtegenskaper.
Antall seiere i Vasaloppet: 0
Rating: *****

John Kristian Dahl, Team United Bakeries
Kommentar: John Kristian Dahl er nykommer i langløpssirkuset. Gikk inn til en imponerende 3. plass i La Diagonela og har satt seg i respekt blant de mer etablerte ringrevene. 8. plass i Vasaloppet i 2013.
Antall seiere i Vasaloppet: 0
Rating: *****

Anders Aukland, Team Centric
Kommentar: Anders Aukland er ringreven som stort sett alltid er å regne med i toppen. Havner sjelden utenfor pallen. Vant Vasaloppet i 2004.
Antall seiere i Vasaloppet: 1 (2004)
Rating: ****

Simen Østensen, Team Centric
Kommentar: Simen Østensen fant tilbake til mye av sitt gode gamle forrige sesong og har startet denne sesongen enda bedre. Vant Marcialonga i 2014. Kommer nok til å gå for mange av de innlagte spurtene og vil vinne spurttrøya sammenlagt denne sesongen. Dette kan kanskje gå på bekostning av muligheten for å krysse målstreken først i Mora.
Antall seiere i Vasaloppet: 0
Rating: ****

Daniel Tynell, Team Tynell
Kommentar: Daniel Tynell har vunnet Vasaloppet tre ganger på 2000-tallet. Deltar i relativt få løp i Ski Classics, men stort sett alltid å regne med når det nærmer seg årets store høydepunkt, Vasaloppet. Vanskelig å vurdere formkurven til Tynell foran årets renn, men vi skal se opp for denne råsterke bjørnen.
Antall seiere i Vasaloppet: 3 (2002, 2006, 2009)
Rating: ****

Stanislav Rezac, Team Centric
Kommentar: Stanislav Rezac er en ringrev som har vært med i langløpssirkuset i en årrekke. Stort sett alltid på pallen og har en bra finish, men vært litt mer anonym denne vinteren.
Antall seiere i Vasaloppet: 0
Rating: ***

Jerry Ahrlin, Team Centric
Kommentar: Jerry Ahrlin er stakemaskin nr 1 og liker seg på blanke ski. Har vunnet Marcialonga tre ganger, men har fortsatt til gode å vinne i de svenske skoger. Vært litt mer anonym denne vinteren. Utsatt for stavbrekk på La Diagonela.
Antall seiere i Vasaloppet: 0
Rating: ***

Oskar Svärd, Team Coop
Kommentar: Oskar Svärd har tre seiere i Vasaloppet og flere gode plasseringer i Marcialonga. En Svärd i form blir å regne med i tetstriden. Ikke vært helt på høyden de siste par sesongene, mye grunnet sykdom.
Antall seiere i Vasaloppet: 3 (2003, 2005, 2007)
Rating: ***

Outsidere:
Rikard Tynell, Team Tynell.
Rating: **

Jens Eriksson, Team Centric
Rating: **

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar