06.03.2015

Vasaloppet 2015: Tre norske seiere på rad?


Søndag 8. mars er det klart for det som av mange omtales som det mest prestisjefulle av langløpene i Ski Classics, nemlig Vasaloppet. Rennet går fra Sälen til Mora og er 90 km klassisk stil.

Svenskene har historisk vært konger i sin egen lekegrind. Det har endt med svensk seier 9 av de siste 13 gangene: Jörgen Brink (3 seiere), Daniel Tynell (3 seiere) og Oskar Svärd (3 seiere). I tillegg har Jørgen Aukland to seiere, Anders Aukland én seier og John Kristian Dahl én seier. Det har blitt norsk seier de siste to årene med henholdsvis Jørgen Aukland i 2013 og John Kristian Dahl i 2014. Tør vi håpe på norsk seier også i år?

Det er vanskelig å spå utfallet av Vasaloppet. Mye skal klaffe, alt fra ski og dagsform til en rå finish og drikkestasjoner underveis i løpet. Det er inntil 20 løpere som kan vinne på en optimal dag i de svenske skoger, men samtidig viser historien at det ofte er de etablerte ringrevene som er kaldest og har spart mest krefter til avslutningen som ofte stikker av med kransen.

Det blir ingen fullverdig analyse av pallkandidatene i forkant av årets Vasalopp. Dette skyldes blant annet tidsklemma, samt at årets analyser ikke har hatt helt de ønskede antall sidevisninger i forhold til jobben som ligger bak. Men vi kan komme med noen stalltips hvor vi skyter litt mer fra hofta om hvem vi tror vil kjempe om seieren og pallplassene i årets Vasalopp.

De heteste pallkandidatene – basert på raske vurderinger:

*****
Øystein "Pølsa" Pettersen
John Kristian Dahl
Jørgen Brink
Petter Eliassen
Anders Aukland

****
Jørgen Aukland
Tord Asle Gjerdalen
Johan Olsson
Daniel Rikardsson
Johan Kjølstad (hvis han stiller til start)

***
Audun Laugaland
Tore Bjørseth Berdal
Andreas Nygaard
Simen Østensen
Christoffer Callesen
Stanislav Rezac
Jerry Ahrlin

**
Kjetil Hagtvedt Dammen
Oskar Svärd

Outsidere:
Eldar Rønning
Maxim Vylegzhanin
Alexander Legkov

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar