09.03.2015

Vasastakernes Vasalopp 2015

Hvor langt bak var det nå man skulle legge det j... klisteret?

Lørdag morgen satte 8 taggade Vasastaker seg i bilene med kurs mot Mora. Nok en gang var det tid for årets høydepunkt, Vasaloppet. Underveis ble det som vanlig samling på Värmlandsporten. Marius fikk seg en korv og en pose smågodt. Stemningen var god og alle "gledet seg" til å komme til Mora og legge klister.

Vel fremme i målbyen, inntok vi som vanlig Hotel Siljan. Peder hadde også i år dealet med Bolle og parkering og rom stod klart.

KX 75, sjelden vare på renn
For andre året på rad var det klister som stod på menyen i smøreboden. KX75 red Extra Wet, var årets tips fra Swix. Leverandøren beskriver produktet på følgende måte:  "+2°C til +15°C. For snø med høyt fritt vanninnhold ved varmegrader. «Påskeføre»." Det lå an til å bli et brutalt tøft renn.

Dessverre slet Kjetil med omgangssyke så han ble isolert på eget rom. Hagen kommer nok sterkere tilbake neste år. Ryktene sier at han var dypt savnet på Volkswagen standen.  

Klokken 03.00 ringte vekkerklokka og dermed var sirkuset i gang. Kle seg, spise frokost og haste til bussene. Ti på fire satt undertegnede på bussen sammen med Morten, Fredrik og Vegard. Perfekt. Èn time senere stod vi midt ute i skogen med en buss som hadde kokt over. Ikke så perfekt... Stemningen var dårlig og minnene gikk tilbake til fjorårets busstur. Til slutt fikk vi sitte på med en annen buss. 1 time etter skjema, ankom vi Sälen. Synet som møtte oss var skremmende. Store deler at startområdet stod under vann. Det kom til å bli en våt og blytung affære.

Alle gutta gjorde en meget god innsats under de vanskelige forholdene. Det var tidvis store utfordringer med både vind og overvann. Aller skarpest i år, var Vegard. Han mestret forholdene meget bra og fikk også med seg hjem Vasalopp medaljen i bagen. Vi gratulerer! Alle de andre som startet, fullførte også med plasseringer på øvre del av resultatlisten. Strålende innsats! 

Etter rennet ble det noen velfortjente glass med bobler og en bedre middag på O'Learys.

Årets tider og plasseringer:
Vegard Mortensen               06:01:09     1558 (medalje)
Fredrik Ramm                      06:27:53     2377 
Terje Mollestad                    06:40:22     2823
Peder Ullevold                      07:31:14     4521 
Marius Gigernes                   07:33:23     4583
Morten Kvalshaugen            07:37:12     4718
Sigbjørn Smith                      07:57:19     5435

Totalt 12618 fullførte årets Vasalopp. Stort grattis til alle sammen fra Vasataskerne!

Les mer om Vasaloppet på www.vasaloppet.se

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar