31.03.2014

Tape under skia - et godt festealternativ på det vanskelige nullføret og når gradestokken viser et par plussgrader

Lei av å ha elendige ski når gradestokken beveger seg rett over eller under 0 grader? Du har kanskje tenkt på å skaffe deg rubbeski, men lommeboka sier nei. Da kan tape være et enkelt og rimelig alternativ.

Tapen er meget enkel å legge på. Man renser festesonen helt og bruker så sandpapir for å rubbe den. Tørk av alt smuss og legg på tapen. Tapen rulles enkelt på. Pass på at det ikke dannes luftbobler, da kan tapen fort bli slitt av. Dra over et par ganger slik at det blir jevnt og pent, riv så av papiret. Kjøl ned skiene i 15 minutter ute før bruk. Da får tapen satt seg ordentlig.

Leverandøren skryter av at tapen skal vare 200 km. Min personlige erfaring tilsier vel heller rundt 50 km, men dette kommer selvfølgelig også an på om det er skarpt og isete eller om det er mykt underlag.

Tape er hverken et fullgodt alternativ til rubbeski, eller grundig og perfekt lagt festevoks/klister etc. Spesielt gliden blir dårligere med tape. Tapens store fordel er imidlertid at man stort sett alltid har feste. Den er sånn sett et ganske safe alternativ.

Før og etter at papiret er tatt av

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar