16.02.2014

Montebellorennet 2014: Tungt påskeføre og regn i Vestfolds skoger


Montebellorennet 2014: Sigbjørn og Terje før start.
Tre ivrige Vasastakerne, Sigbjørn, Terje og Peder, satte søndag 16. februar kursen for Vestskogen i Sande og Montebellorennet. Arrangøren kunne melde om mellom 1 og 1,5 meter med snø i løypetraseen. Det var med stor spenning vi fulgte værprognosene den siste uka. Med mildvær i begynnelsen av uka og fuktig snø ble løypene preppet i påvente av to dager med mer snø og kulde. Men når helga kom var prognosen for søndag 2 plussgrader. Smøreanbefalingen dagen før var rubb eller VR60, VR62 eller VR65. Litt helgardering. Når vi kom opp til stadion skjønte vi fort at klister var eneste alternativ utenom rubb. Klister hadde vi lagt igjen i bilen for det hadde vi ikke forventet å få brukt for, men Sigbjørn og jeg fikk heldigvis lånt litt Rode Rossa og Rode Multigrade klister som vi blandet i en super miks. Trodde vi! Men det viste seg allerede i første motbakke å være alt for glatt. Terje gjorde et lurt valg ved å velge Start-tape og hadde ok feste hele rennet.

Grunnet begrensede parkeringsmuligheter ved startområdet ble vi transportert med busser de 9 kilometerne fra Sande Sportsklubb i sentrum av Sande til Vestskogen. Dette fungerte helt fint spesielt tatt i betraktning den smale veien opp til Montebello Arena. Montebellorennet er 40 km klassisk og er seedingrenn til både Birken og Vasaloppet. Tatt i betraktning av denne seedingstatusen burde Montebellorennet imidlertid vurdert smøreservice før start og underveis i rennet. Et godt tips til arrangøren for neste år.

Alle tre var spent på formen i forkant av dagens renn. Det har det vært få uker med bra skiføre denne vinteren og jeg hadde knapt gått på ski før jul. For min egen del var i tillegg var perioden fra mars til juli av ulike grunner preget av relativt lite trening.

Kl 11.00 gikk første start med blant annet hele Team NPRO og Olaf Tufte. De neste puljene ble sendt ut med 5 minutters mellomrom. Sigbjørn og jeg startet i pulje 4, mens Grimstad-ekspressen Terje valgte å starte i pulje 6.

Møtte Team NPRO-toget underveis i løpet og det så ut til å gå lekende lett. Geir Ludvig Aasen Ouren (Team NPRO) vant rennet på 1:56:13. Eliten hadde nok jevnt over gode forhold hele veien, mens de fleste mosjonistene fikk det blytungt på de siste 13-20 kilometerne.

Vi hadde sett nøye på løype- og høydeprofilen, men motbakkene kom ganske brått på og jeg fikk rimelig harehjerte de første 3-5 kilometerne. Gikk heldigvis bedre i stakepartiene frem til 20 km. Vi gikk to runder, en på 27 km og en på 13 km. Den siste runden var et sant mareritt; uten feste, regn, staver som gikk langt ned i snøen og dårlig form. Tapte vanvittig mye tid på den siste runden. Siden vinnertiden ble på 1.56-tallet så er det bare å glemme forbedret seeding på Vasaloppet for min egen del.

Her er resultatene:
Peder 3:04:38
Sigbjørn 3:14:59
Terje 3:15:59

Løypetraseen var helt super og rennet frister til gjentakelse. Sande Sportsklubb kan være stolte av dette arrangementet. Med noen små justeringer så kan det muligens bli et enda bedre arrangement neste år. Kanskje møter Vasastakerne opp igjen allerede da. Og hvis ikke den globale oppvarmingen skyter fart kan vi kanskje be til høyere makter om minusgrader da!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar