26.01.2015

Trysil-Knut rennet 2015: Hardt å være skiløper

Under særdeles tunge forhold innledet Vasastakerne lørdag 24. januar langløpssesongen med det 40 km lange Trysil-Knut rennet. Rennet går i løyper i Søre Osen ved Osensjøen i Trysil kommune. Start og mål er ved Søre Osen Samfunnshus. Trysil-Knut rennet er seedingrenn til Birken og i år også Vasaloppet.

Det hadde snødd mye siste døgnet og snødde tett før start. Vi landet på Vegards forslag om passiv oppvarming i bilen. Kanskje ikke det lureste, men fikk varmen i de første motbakkene. Det var minus 2-4 grader og valget falt på et par lag med VR40 i bunn og noen tynne lag med VR45 på topp. Dette ga relativt bra feste, men mange slet med gliden i nysnøen.

Sjur Røthe stilte til start i elitepuljen og var den store forhåndsfavoritten, men han måtte til slutt se seg slått av Håvard Hansen med 39 sekunder. Den interne kampen mellom de to ble ifølge arrangøren avgjort på glidforskjeller. Vinnertiden ble 1:53:52. Imponerende raskt, men så bedriver proffene en annen idrett enn oss vanlige mosjonister.

Vasastakerne hadde ingen store ambisjoner om verken seier, neverpokaler eller heder og ære. Men vi hadde et lite håp om å forbedre seedingen til Vasaloppet på en optimal dag. Det håpet forsvant relativt fort. De to Vasastakerne hadde en tung dag i sporet med løse og tidvis vinglete spor. Følte det nesten ikke gikk fremover når man staket i de flate partiene av løypa. For min egen del har det blitt ganske få mil på ski denne vinteren, men prøvde å ha litt fokus på teknikk. Skjønte veldig fort at det ikke ville bli noen super tid. Prøvde å mobilisere litt krefter for å komme meg under 3 timer og er sånn brukbart fornøyd forholdene tatt i betraktning Vegard hadde ikke dagen i sporet og tilpasset tempoet for å gjennomføre i Trysils dype skoger.

Resultater:
Peder 2:58:53
Vegard 3:01:10


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar