01.03.2015

Montebellorennet 2015 - God gjennomkjøring

Marius til høyre i fint driv. Foto: arrangøren

Sammen med Marius dro jeg lørdag 28. februar for å gå Montebellorennet. 40 km. klassisk stod på menyen. Rennet er seeding til både Birken og Vasaloppet, men vi var på forhånd skeptisk til om formen var god nok til noen forbedring av startposisjonen i Sälen. Marius hadde noe tynt grunnlag og var mest ute etter å få noen flere mil i kroppen. Det har ikke blitt allverdens skiturer på meg heller i vinter, men jeg var ute etter å få en hardøkt.

Montebellorennet går i Sande i Vestfold, nærmere bestemt Vestskogen.

Som vanlig var været en utfordring. Yr.no meldte om kuldegrader på natten, men plussgrader på dagen. Vi valgte begge å følge smøretipsene til Bjørn Myhre Sport. Oppå grunningen la vi to lag med VR45. Dette ble toppet med ett lag VR62 og ett lag VR55.

Det var som vanlig stor aktivitet før start. Skulle man velge tørrvoks, klister, rubb eller blanke ski?Mange hadde med seg opp til flere par ski og det var stor aktivitet i løypene. Pratet med en kar som skulle gå på blanke ski og han regnet med at Vasatakerne valgte det samme. Skiparken vår er imidlertid noe begrenset, så vi valgte imidlertid å gå all-in på tørrvoks. Vi sparte kreftene til selve rennet og oppvarmingen ble gjennomført i bilen.

Mye å gå på teknisk, men god innsats :) Foto: arrangøren
Rennet startet med noen heftige stigninger. Etterfulgt av kupert terreng, med enkelte fine stakepartier. Jeg åpnet hardt og fikk en bra start. Marius tok det noe roligere, men også han fikk opp pulsen i bakkene. Den første runden hadde jeg god glid i det ene sporet og ok feste i det andre. Tempoet var bra og jeg fant en fin flyt. Den andre runden ble tyngre. Det snødde lett, var en del vind og sporene ble veldig slitt. Dette gikk ut over både glid og feste. I tillegg ble skiene slitt og det var lite feste igjen. Mange brøt ved runding stadion etter 27 km. Det ble stort sett fiskebein eller staking på meg de siste 13 km. I fjor klappet jeg helt sammen på slutten, men i år var nok formen og forholdene noe bedre. Jeg fullførte på en ok måte. Marius klagde over dårlig feste hele veien.

Det ble uansett en fin gjennomkjøring for oss begge.

Vi klokket inn på:
Terje 02:47:02
Marius 03:09:02

Jonas Nielsen fra Oslo Sportslager vant herreklassen på 01:59:11, mens Barbro Kvaale var helt suveren blant jentene og vant på 02:10:22.

Takk til arrangøren for et flott arrangement. Løypene var godt merket, drikkestasjonene fungerte bra og løypene var fine. I år var parkeringsplassen bygd ut og det gjorde at vi kunne kjøre helt opp til start. Veldig bra!

Se hele resultatlisten
Les mer om Vasastakernes Montebellorenn 2014

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar