08.11.2011

Norsk seier i Vasaloppet 2012?

Jørgen Aukland bekreftet nylig ryktene om at Team Xtra Personell har hatt en veldig positiv utvikling under årets sesongoppkjøring. De har fått trent bra, og har hatt flere felles treningssamlinger enn noen gang før. Han berømmer spesielt Simen Østensens inntog i laget som har bidratt til at hele laget har hevet seg mange hakk.

Jørgen Aukland har to klare mål for sesongen. – Jeg kommer til å satse på de to rennene jeg har størst mulighet til å vinne, og det er Marcialonga og Vasaloppet. Der kommer mine stakeferdigheter mest til sin rett, og det må jeg utnytte, sier Jørgen Aukland i Team Xtra Personell til skiaktiv.no. Du kan lese hele saken her.

Jørgen Aukland tror de største utfordrerne til å vinne Vasaloppet 2012 blir hans egne teamkollegaer (Anders Aukland, Simen Østensen og Jerry Ahrlin), samt Jørgen Brink og Stanislav Rezac. Hvis vi i tillegg legger til Oskar Svärd (3 seire), Daniell Tynell (3 seire) og outsideren Petter Northug så er det ingen tvil om at det hard kamp om å krysse målstreken først 4. mars 2012.

Svenskene har dominert fullstendig i Vasaloppet helt siden 1922. Bare tre ganger har det blitt norsk seier; Ole Ellefsæter (1971), Anders Aukland (2004) og Jørgen Aukland 2008). Her kan du se historiske vinnere av Vasaloppet.

Kilde: http://www.skiaktiv.no/, http://www.wikipedia.no/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar