19.02.2013

Trysil Skimaraton 2013: En grei gjennomkjøring

Lørdag 16. februar var et igjen klart for Trysil Skimaraton. Jeg gikk rennet for første gang i fjor og opplevelsen var så bra at det fristet til gjentakelse. Rennet passer også bra å kombinere med noen dager vinterferie på hytta. Jeg har de siste ukene vært litt spent på hvordan status quo er på formen. Det har vært mye annet som har tatt tid og fokus i januar, og det var derfor fint å få en gjennomkjøring.

710 løpere fullførte årets utgave av Trysil Skimaraton. Det ble nesten en tangering av fjorårets deltakerrekord. Trysil Skimaraton er 42 km og går i løyper ved Østby og Ryskdalen hytteområde i Trysil kommune. Start og mål er ved Kjølen hotell i Østby. Det er fellesstart der løperne er inndelt i startled 1-4 basert på forventet sluttid. Trysil Skimaraton er seedingrenn til Vasaloppet og Birken.

Det ble en klar favorittseier i årets Trysil Skimaraton. Stian Remseth Andresen tok sin fjerde strakere seier og var over 7 minutter før neste løper. Ren utklassing! I dameklassen var Ulrica Persson like suveren, og satte også løyerekord.

Det var på forhånd meldt om 4-6 minusgrader og ypperlig føre for VR40 toppet med et par tynne lag VR45. Det viste seg imidlertid å bli noe mildere enn varslet og med veldig glatte spor i de lavereliggende områdene ved start og mål. Jeg måtte derfor toppe med et par lag VR50 for å få brukbart feste. Resultatmessig ble det en grei gjennomkjøring frem mot Vasaloppet. Tiden ble 2.55.44. Det var et drøyt minutt raskere enn i fjor. Vinnertiden var også noe raskere.

En stor takk til Østby IL og alle funksjonærer for at de gjør dette rennet til en super skiopplevelse.

1 kommentar:

  1. hvilken pulje havnet du i med den tiden på vasan??

    SvarSlett