05.03.2012

Vasastakerne med personlige rekorder i Vasaloppet

Fornøyde Vasastakere. Fra venstre: Fredrik, Peder, Kjetil, Terje, Vegard og Øystein. Morten var hjemmeværende TV-titter med dårlig rygg.
Søndag 4. mars var det klart for årets høydepunkt for Vasastakerne. Mildværet noen dager i forkant gikk heldigvis over til kaldere vær inn mot helga. Dette gav supre forhold og flott vintervær for de rundt 15000 deltakere som sto klare på startstreken.

Det var på forhånd meldt om harde, isete forhold. Dog ble det ikke fullt på isete som først antatt, men likevel meget raske forhold. Temperaturen varierte fra minus 13 på start i Sälen og ned mot 0 grader ved mål i Mora.

De raske forholdene gjorde at ble det gått fort i front helt fra start. Som Vasastakerne hadde spådd på forhånd var Jörgen Brink en av de heteste vinnerkandidatene til å ta sin tredje Vasalopp-seier på rad. Brink innfridde og slo den gamle løyperekorden fra 1998. Vinnertiden ble 3.38.41. Imponerende!

Lørdag ble brukt til reise, lettere nervøs smøring av ski, henting av startnummer og innsjekking på Moraparken hotell. Vi fulgte Swix sitt smøretips med grunnklister, isklister og VR40 på topp. De fleste synes de hadde gode ski uten at de var helt rå.

Det ble en særdeles god dag i de svenske skoger for Vasastakerne. Samtlige satte ny personlige rekord. I tillegg debuterte hospitant og førstereisgutt Trygve på 8.05.17 etter å ha kastet opp både på vei til Mora og natt til søndag.  

Resultater for Vasastakerne:
Fredrik 5.03.30 (medalje)
Vegard 5.17.37 (medalje)
Øystein 5.17.37 (medalje)
Peder 6.10.20
Terje 6.40.00
Kjetil 9.22.28

Vi gratulerer med personlige rekorder og medaljer i Vasaloppet 2012. De fem Vasastakerne som gikk i fjor forbedret seg totalt med ca 5 timer og 38 minutter!

Av de mer kuriøse opplevelsene i loppet kan vi nevne at Terje så Pippa på en drikkestasjon. O2-snapperne i front kunne fortelle om veldig mange brekte staver. Kjetil kunne fortelle at han prøvde å slå av en prat med ca 100 løpere underveis, hvorav han vil anslå svarprosenten til ca 50. Han svingte også innom Volkswagen sin drikkestasjon for å spise sjokoladekake, og de kan visstnok mer enn bil!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar